Luksus seilbåter

Luksus på vannet er det mange rikfolk som bevilger seg, noen skal hele tiden overgå andre. Det resulterer i at det bygges stadig større og dyrere båter med en luksus de fleste bare kan drømme om.

Men har man penger nok er det jo ingen problem, bare det og holde dem i drift hvert år koster utrolig mye penger, så her er det nok ingen vanlige arbeidsfolk og finne blant eierne av disse båtene.

A

Seil yachten A sto ferdig i 2015 og var den største seil yacht da, den er foreløpig det enda men det kommer nok en større seilbåt snart.

Den er bygd av det Tyske verftet Nobiskrug som holder til i Kiel og det er den Russiske forretnings mannen Andrey Melnichenko som eier yachten.

A er på litt over 140 meter lang og er nesten 25 meter bred og har hele 8 dekk og som det da selvfølgelig finnes heis som man kan bruke i stedet for trappene. Det er en tremaster som har diesel elektriske motorer som et alternativ fremdrifts hjelp. Mastene rager rundt 100 meter over vannflaten.

Med en prislapp på rundt 500 millioner US dollar har han ett luksus skip av de beste. Her har han plass til 20 gjester og et mannskap på rundt 50, da skulle man tro at det blir en veldig flott opplevelse med en tur her.

Andrey Melnichenk  yacht
Andrey Melnichenk yacht

Sea Cloud

Sea Cloud er verdens nest største seilbåt som er på nesten 110 meter lang og nesten 15 meter bred.

Seilbåten var ferdigstilt i 1931 og sjøsatt ved det Tyske verftet Krupp GermaniaWerft, det var den Amerikanske forretnings kvinnen Marjorie Merriweather Post som var eieren. Seil skipet het da Hussar V men skiftet navn til Sea Cloud etter noen få år.

 

Seilskuta ble leid av den Amerikanske marinen i fra 1942 for en liten sum årlig under krigen, mastene ble fjernet og skipet ble brukt til forskjellige formål. Skipet ble etter 5 år tilbakeført i sivil stand, etter fire år var det kommet nye master og hele 29 nye seil på skipet og ble da overlevert eier som fortsatt var M M Post.

Seilskuta ble for dyr for Post og drifte så hun solgte den videre til den Domenikanske Republikk politikeren Rafael Trujillo som døpte den om til Angelita.

Det ble flere eiere etter hvert på seilskuta før hun til slutt havnet tilbake i Tyskland til verftet den ble bygd på for oppgradering. Seilskuta eies i dag av Berlitz Complete Guide to Cruicing & cruise Ships A/S hvor man kan ta og bli med på romantisk cruise om man ønsker.

Black Pearl

 

Motor seileren Black Pearl ble lagt hos Alblasserdam Shipyard i Nederland, den er på litt over 100 meter lang og 15 meter bred. Skipet ble ferdigstilt i 2017 og levert eier Oleg Burlakov året etter.

Burkalov er en Russisk billionær som driver med bank, sement og gass, skipet har kostet han rundt 200 millioner US dollar og bygge.

Fremdriften er seil og to dieselmotorer, med motordrift klarer den 17 knop men med fullt ut seilrigga kan den klare 30 knop.