Luksus seilbåter 2

Utvalget av båter og lignende for og ferdes ute på vannet er utrolig stort, det er bare lommeboka som avgjør hva en kan kjøpe seg.

En vanlig arbeider familie nøyer seg med en Day cruiser eller en cabincruiser som man kan ta dags turer eller ferieturer med. Men det er jo mange som har mer en nok med penger og satser fult ut med luksus også på sine båter.

Eos

En av disse luksus båtene er Eos, den er blant de største og de dyreste seil yachter i verden. Her er det ikke spart på noe, med en prislapp på rundt 100 millioner pund skulle en få det meste av hva man trenger.

 

Skipet er litt over 90 meter langt og omtrent 44 meter bred med en maks fart på 16 knop. Den er også utstyrt med 2 dieselmotorer som yter til sammen litt over 4 600 hestekrefter.

 

Dette er nok ett luksus skip som kommer i fra det Tyske verftet Lurssen, det ble sjøsatt i 2006 og overtatt av eieren som er en Amerikansk media billiardæren Barry Diller.

Denne flotte seilbåten har også vert innom Norge, det ble en litt dramatisk tur for konen til Diller Diane von Furstenberg i 2012. Det brøt ut brann da de var ved Ormøya utenfor Oslo, brannen ble slukket og heldigvis ble ingen skadet. Det ble derimot store skader på toppdekket.

Athena

Athena er også en kjempeflott seilskute på 90 meter og er rundt 12 meter bred. Det ble bygd ved det Tyske verftet Royal Huisman som holder til i Vollenhove.

Athena
Athena

Skipet ble sjøsatt i 2004 og eies i dag av den Amerikanske grunder James H Clark, prislappen på skipet er det ingen informasjon om.

 

Men billig var det garantert ikke, her er det selvfølgelig luksus så det holder. Det kan de 10 gjestene og et mannskap på 18 virkelig få nyte fult ut.

Foruten seil er det også montert to diesel motorer på til sammen 4000 hestekrefter som sørger for fremdriften. Toppfarten er beregnet til rundt 19 knop.

Maltese Falcon

Maltese Falcon ble bygd av Perini Navi som er et Tyrkisk verft, skipet ble sjøsatt i 1990 og den første eieren var den Amerikanske forretningsmannen Tom Perkins.

Prislappen er også her ikke spesifisert, men Perkins sa den kostet mer en 150 millioner US dollar men mindre en 300 millioner US dollar, så da ligger vel prisen på rundt 200 millioner antar jeg.

Maltese Falcon
Maltese Falcon

Skipet er 88 meter langt og nesten 13 meter bredt med en seilflate på nesten 2400 kvadrat meter gir en toppfart på rundt 25 knop.

Her er det plass til 12 gjester og et mannskap på 18, her oser det selvfølgelig av luksus som gjestene kan nyte fult ut.

Maltese Falcon har mottatt mange priser, Sailing yacht of the year, best sailing yacht og finest super yacht ever er noen av dem.

Skipet ble overtatt av Pleon LTD i 2008 og man kan i dag leie båten, men billig er det ikke. Med en prislapp på rundt 400 000 Euro i uka er det neppe så veldig mange som booker ferien her.