Luksus på vannet

Det og ta fritiden ute på vannet er en flott måte og koble av på, nyte livet på vannet er det blitt mange som gjør.

De fleste nøyer seg med en liten båt eller en kano for og ta noen dagsturer og slappe av, en del satser litt høyere og har cabin cruisere hvor man kan gjerne overnatte og da blir det gjerne lengre turer.

Men det har jo blitt en del som virkelig slår på stortromma når det gjelder luksus og noen av disse båtene skal vi se litt nærmere på.

Azzam

Det som var og muligens også fortsatt er verdens største privateide yacht er Azzam, den er bygd av Lurssen Yacht som holder til i Tyskland og ble levert i 2013.

Her snakker vi om luksus på absolutt topp, den kostet hele 600 millioner US dollar så vi snakker ikke akkurat om småpenger nei.

Yachten er på hele 180 meter lang og er over 20 meter bred, så her er det plass nok.

Eieren er en mann med en god del penger, det er presidenten i United Arab Emirates som heter Khalifa bin Zayed Al Nahyan.

Jeg tror nok at han og hans familie og venner virkelig nyter turer med denne flotte yachten.

Det er ikke bare luksus som det er satset på her, hoved lugaren er gjort skudd sikker og yachten har ett eget anti rakett forsvars system. Så sikkerheten er høy her.

Her finner man også to helikopter plattformer, to svømme basseng, kino, diskotek og en mini undervanns båt. En flytende luksusbolig vil nok mange si.

Den er utstyrt med hele fire motorer, to diesel motorer på 23 500 hestekrefter og to gas turbin motorer på 23 000 hestekrefter. Totalt 94 000 hestekrefter gir en toppfart på 30 knop.

Men dette koster å bruke, men det bekymrer nok ikke eieren seg mye over. Mannskap, drift og vedlikehold er på rundt 60 millioner US dollar i året.

Eclipse

Yachten Eclipse er omtrent 17 meter kortere og nesten 2 meter bredere en Azzam, så her er det også plass nok for passasjerene.

Det er det Israelsk Russiske forretnings mannen og politikeren Roman Arkadyevich Abramovic som eier denne flotte yachten.

Eclipse
Eclipse

Her er det motorkraft på 39700 hestekrefter som gir en toppfart på rundt 25 knop. Med også her to helikopter dekk, to svømme basseng, hot tubs, diskotek og den er utstyrt med tre mindre båter som blir brukt til å frakte passasjerer til og fra land.

En mini ubåt med plass til tre er det også selvfølgelig med. Med 24 gjeste lugarer får han med seg mange med av sin familie og sine venner.

Yachten er også utstyrt med anti rakett system så man kan nok føle seg rimelig sikker her om bord.

Eclipse ble overlevert eier i 2009 og kostet Abramovich rundt 500 millioner US dollar, en god del over vanlige arbeids folks budsjett ja.

Det er det Tyske verftet Blohm+ Voss som holder til i Hamburg som har stått for byggingen av denne yachten.

Så da kan den Tyske båt industrien stolt vise frem at to av verdens største yachter er bygd nettopp der.