Luksus på vannet 2

Rikfolkenes yachter er noe vanlige arbeids folk bare kan drømme om, trur egentlig ikke den vanlige mannen i gata ønsker seg så mye luksus og krims krams som de store yachtene har.

Men for all del har man penger nok er det vel for mange blitt en livs stil og omgi seg med utrolig mye luksus at man synes det er en helt vanlig hverdagslig ting.

Dubai

En ev disse luksus yachtene er M/Y Dubai, det er Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum som eier denne.

Den ble bygd av både Blohm+ Voss og Lurssen, to av de store verftene i Tyskland innen super yachter.

Den ble ferdig i 2006 og var da bestilt av Prince Jefri Bolkah av Brunei, men prosjektet stoppet opp og skroget ble så kjøpt opp av Platinum Yacht på vegne av Maktoum og de ferdigstilte prosjektet.

Prislappen på det hele lå på rundt 400 millioner US dollar som ligger opp i mot de dyreste yachtene i verden.

Den er på litt over 160 meter lang og noe over 20 meter bred og er utstyrt med fire dieselmotorer som yter til sammen 38500 hestekrefter som gir en maks fart på rundt 26 knop.

Her har man også helikopter dekk, svømme basseng og flere Jacuzzi bad, noe som de litt over 100 passasjerene kan nyte.

Dilbar

Dilbar en også en eksklusiv yacht, det er Alisher Burkhanovich Usmanov som er eieren. Den ble overtatt av eieren i 2016 i fra verftet Lurssen med en prislapp på rundt 600 millioner US dollar. Den er 165 meter lang og litt over 20 meter bred, selv om det er yachter som er lengre betegnes Dilbar som verdens største yacht på grunn av volum.

Her har man spesialbygd et helikopter beregnet til yachten, det er en ombygd Airbus H175 helikopter som tar syv passasjerer.

Den er utstyrt med diesel elektrisk motorer som gir den en toppfart på rundt 22 knop.

Med plass til rundt 40 passasjerer og med et mannskap på rundt 80 er det folksomt om bord.

Al Said

Enda en luksus yacht bygd av det Tyske verftet Lurssen er Al Said, det eies av Sultan Qaboos av Oman.

Yachten sto ferdig i 2007 og er på 155 meter lang og er 24 meter bred, plass nok her og ja. Den har to dieselmotorer som yter hele 22000 hestekrefter som gir en toppfart på rundt 25 knop.

Her har man også selvfølgelig helikopter dekk og masse luksus og tilby gjestene. Det er plass til 70 gjester og ett mannskap på rundt 150.

Prince Abdulaziz

Yachten Prince Abdulaziz er eid av den konglige familien i Saudi Arabia.

Den er nesten 150 meter lang og nesten 20 meter bred, denne yachten ble bygd i Danmark på Helsingør Værft og ble levert eier i 1984. Det var da den største yachten i verden på den tiden.

Her har man også helikopterdekk og mye luksus, skulle vel egentlig bare mangle for det er jo kongefamilien som eier yachten.

Det er plass til rundt 60 gjester og med et mannskap på omtrent like mye får nok gjestene det bra her om bord.

Yachten Prince Abdulazi
Yachten Prince Abdulazi