Litt mere luksus på vannet

Luksus ute på vannet er det mange som drømmer om, men få har råd til de store luksus skipene som er ute på markedet. Her er det snakk om mange millioner kroner i innkjøp og utrolig mye penger for og drifte disse skipene.

Men det er jo en del mennesker verden rundt som har mer en nok penger og bevilger seg omtrent mere luksus på skipet en de har hjemme.

Topaz

 

Den flotte motor yachten Topaz ble bygd av verftet Lurssen i Tyskland og ble sjøsatt i 2012. Det er Mansour bin Zayed bin Sultan Al Nahyan som er eieren av denne flotte yachten, han er vise statsminister i United Arab Emirates og medlem av kongefamilien.

Han er også eieren av den Engelske fotball klubben Manchester City, har nok av penger denne mannen ja.

Den er på nesten 150 meter lang og nesten 22 meter bred, prislappen på denne er omtrent 527 millioner US dollar.

For denne summen har han fått 26 gjeste lugarer med plass til 62 gjester og et mannskap på 79. Kino, svømmebasseng, helikopterdekk, gym, konferanserom, jacuzzi og badeplattform.

Gjestene mangler neppe noe her om bord.

Utstyrt med to dieselmotorer som yter nesten 8000 hestekrefter som igjen gir en toppfart på nesten 26 knop.

Aquijo

Seil yachten Aquijo ble bygd av Oceanco, det er et Amerikansk firma men det var verftet deres i Nederland som sto for byggingen.

Skipet er på nesten 90 meter langt og neste 15 meter bredt. Denne flotte skuta koster omtrent 80 millioner US dollar og eieren er en mann vi Nordmenn kjenner godt, Kjell Inge Røkke. Han fikk båten ferdig i 2016 og man kan i dag leie den for den nette summen av 526 000 US dollar i uken.

Her kan 12 gjester og ett mannskap på 17 boltre seg i luksus så det holder.

El Mahrousa

Super yachten El Mahrousa er bygd av det Engelske skips verftet Samuda Brothers i 1865, dette er ett gammelt og flott skip som er i den Egyptiske regjeringens eie.

Dette er verdens eldste aktive super yacht og den er på åttende plass i blant de største i verden.

Skipet er på nesten 150 meter langt og 13 meter bredt med steam turbin motorer som yter 6500 hestekrefter klarer skipet 16 knop maks fart.

Interiøret her er fantastisk med utskjæringer og den stil som hørte til tiden da det ble bygd. Et virkelig klassisk smykke dette.

El Mahrousa
El Mahrousa

Mirabella V

 

Verdens største en mast seil yacht er Mirabella V, skipet er bygd av det Engelske verftet VT Shipbuilding som ligger i Hampshire.

Det var den Engelske forretningsmannen Joseph Vittoria som har hatt skipet i fra det var nytt i 2003. Han har en del andre skip av samme type som man kan leie for en god del penger om man frister til det.

Mirabella V
Mirabella V

Dagens eier er Rodney Lewis som endret navnet til M 5. Han er en Amerikansk forretningsmann som driver med olje og gass boring.

Skipet er nesten 80 meter langt og er rundt 15 meter bredt med 2 motorer på til sammen 1300 hestekrefter.

Prislappen var på rundt 50 millioner US dollar.