Nyheter

Fremtidens cruiseskip

 in Nyheter
Cruise er og har alltid vært populært, både i Middelhavet og i norske fjorder. Dette er en turisme som man tjener store penger på og cruiseskipene tilbyr et mangfoldig og spennende tilbud. Cruiseskipene er i stadig utvikling og man prøver alltid å forbedre seg for å tiltrekke seg flere kunder. Innad i turistnæringen er det stor konkurranse og man må stadig oppgradere seg og tilby de mest attraktive tilbudene på markedet.
Nyheter

Fiskeflåten under krigen

 in Nyheter
Historien fra 2. Verdenskrig er alltid interessant og spennende lesning, og ikke minst hva som skjedde med våre skip og båter de fem årene vi var okkupert av tyskerne. Det er nok en mer kjent sak hva som skjedde med den norske handelsflåten under krigen, enn det vi vet når det kommer til fiskeflåten vår. Hvordan denne flåten ble brukt og fungerte under krigen, er en del av krigen som jeg tenkte å se litt…
Nyheter

Flytende hus

 in Nyheter
I dette innlegget skal jeg skrive litt det jeg personlig ser på som en fantastisk oppfinnelse; Flytende hus. Et flytende hus er akkurat det man skulle trodd at det er, det er et helt vanlig hus som flyter på havet i stedet for å stå på land. Det er ekstremt mange fordeler med flytende hus, og jeg skal nevne noen av dem i dette innlegget.
Nyheter

MK «Lykken» har en spennende historie

 in Nyheter
Vi har etter hvert skrevet om en rekke type fartøy, men hovedsakelig holdt oss til de med litt nyere årgang. Nå skal vil ganske nøyaktig 80 år tilbake i tiden, og se hva som skjedde med fiskebåten «Lykken» Det som finnes av historie i disse gamle båtene, er uten unntak spennende lesing. Men noen båter har opplevd mer enn andre, og krigen gjorde at en del båter gikk tapt. Det er historien om hva som…
Nyheter

Topp moderne tråler

 in Nyheter
Det at båter og utstyr hele tiden er i endring, er noe som har skjedd i mange tiår nå. Endringene har jo hele tiden vært der, men de siste tiårene har det virkelig skjedd mye. Fra det å ha ganske mange små og middelstore båter, har det blitt færre men desto større enheter. Det jeg tenker på er de store fabrikktrålerne, som det finnes en rekke av i både inn- og utland. Vi skal nå…
Nyheter

Båttyper

 in Nyheter
Over det meste av verden har man egne båttyper som er tilpasset området og bruken der. Alt i fra små robåter til store nyttefartøy som er tilpasset lokale forhold. Det er jo store lokale forskjeller rundt omkring i verden, mange steder er det behov for båter som kan klare seg godt på grunne vann og er da gjerne flatbunnete. Andre steder trenger man smale lange båter eller andre typer tilpassing.
Nyheter

Båter

 in Nyheter
Båter finnes det veldig mange varianter av. Alt fra små robåter til kjempestore lasteskip. Norge har jo lang tradisjon med og ferdes på hav og vann, også med båt og skipsbygging har vi lang tradisjon med.
Nyheter

Trebåt 2

 in Nyheter
Historien om Norske båtbyggere er lang, den strekker seg tilbake lenge før vikingtiden. De første båtene var trebåter og denne måten og bygge båter på som de gjorde da er fortsatt brukt i dag.
Nyheter

Trebåt

 in Nyheter
Norge har lange gode tradisjoner med båtbygging langs vår lange kystlinje, og det er fortsatt mange små og store båtprodusenter. Det å lage sin egen båt er det mange som stolt har gjort. Man trenger jo ikke og være utdannet båtbygger for og lage seg en liten trebåt selv. Man trenger bare å være litt nevenyttig og ha god tid og ha plass nok så får man det til etter hvert.
Nyheter

Fart ute på vannet 2

 in Nyheter
Fart og spenning er det mange som elsker, enten det er i luften, på land eller ute på vannet. Rekorder prøves hele tiden og slås, med det er jo ingen enkel sak.
Nyheter

Litt mere luksus på vannet

 in Nyheter
Luksus ute på vannet er det mange som drømmer om, men få har råd til de store luksus skipene som er ute på markedet. Her er det snakk om mange millioner kroner i innkjøp og utrolig mye penger for og drifte disse skipene.