Flotte båter i fra Finland

Det er mange flotte båter ute på markedet, vi har mange båtprodusenter her i Norge så vi har et ganske stort utvalg her. Men i våre naboland er det også mange flotte båter og få kjøpt. De har samme som Norge lange tradisjoner med å lage båter som har en god kvalitet og sjødyktighet.

Prismessig kan det i flere tilfeller være gunstig og gjøre sin investering hos noen av våre naboer.

Nauticat

I Riihioski som ligger litt nord for Turku Åbo finner man båtprodusenten Nauticat, her er det seilbåter av forskjellige typer som blir produsert. De er delt opp i to forskjellige grupper, Pilothouse seilere og Ketch rigga motor seilere. Det produseres i størrelsen i fra ti meter og opp til rundt 16 meter lange båter. Merket er spesielt godt egnet for det noe røffe været vi har her oppe i nord og er spesielt designet for akkurat dette. Men de er også kjent for og ha en god komfort, pålitelighet og de er romslige båter. Man kan velge blant ti forskjellige modeller i fra rundt ti meter lange og opp til rundt 16 meter lange. Her er det overkommelige priser på båtene, det er jo litt avhengig av den enkeltes budsjett om hva en egentlig kan kalle en grei pris.

Sundfors Båtvarv

I byen Karleby som ligger innerst i Kaustarviken i Østersjøen ligger Sundfors Båtvarv. Dette er en familiebedrift som har hold på siden 30 tallet, så her er det lang erfaring med båtbygging. Det er trebåter som de har spesialisert seg på, de første båtene de lagde var relative små robåter som man også kunne utstyre med seil. De har hele tiden utviklet seg etter etterspørselen og det har blitt større og større båter med årene. Det er åtte modeller som de for tiden produserer, de ligger på størrelsen i fra 5,5 meter og opp til 16 meter lange. Så her er det pris og størrelse som passer for mange vil jeg tro.

Albatross

I Piikkiø som er rett utenfor Turku Åbo ligger båtbyggeriet som lager Albatross båtene, det eies i dag av Veneveistæmø Syrjæuo. Dette er cabin cruisere i forskjellige størrelser og prisklasser som ikke er for avskrekkende. Dette er båter som egner seg for veldig mange, enten man skal ut på en dagstur eller en lengre ferietur.

Albatross
Albatross

Maestro boats

Maestro boats ligger i Sijainti som ligger litt vest for byen Kokkola på vestkysten av Finland. Her er det seilbåter som blir produsert, dette er båter med høy kvalitet og ganske høyt priset. Maestro båtene får man i det nye materialet man har startet med i båtbyggerbransjen, Carbon. Som deres modell Maestro 345 som også har navnet Carbon performans, det er en rask og lett båt i forhold til andre merker av samme størrelse. De som deltar i regattaer har startet og få opp øynene for denne båt typen da den er raskere, lettere og lett og håndter, så jeg tenker nok at salget på disse båtene vil øke betraktelig i tiden fremover.

Maestro boats produserer også båter av merket Jonmeri og har da fått et greit utvalg og tilby sine kunder.