Båter i Danmark

kjøpe seg en båt en vil ha kan fort bli en dyr investering. Det kommer jo an på hva en vil ha og bruken man skal ha den til. Om man skal ha seg en liten seilbåt eller robåt blir det ikke så store summene, men om man skal ha seg noe større båter kan summen bli ganske høy. Så da lønner det og se seg godt rundt og se hva slags båter som er ute på markedet, ikke bare her i landet men gjerne hos våre naboland også.

X Yachts

X Yachts er et båtmerke som koster en del mere enn vanlige seilbåter. Men her er det kvalitet og luksus som er gjeldende. Det var brødrene Lars og Niels Jeppersen sammen med Birger Hansen som startet båt firmaet i slutten av 70 tallet. De holder til i Haderslev som ligger noe syd for Kolding. De har spesialisert seg på raske store seilbåter som ofte blir brukt i regattaer. De har flere modeller som har gjort det veldig godt og vunnet flere mesterskap. Det er i dag 13 forskjellige modeller de tilbyr kundene sine, i fra 35 fot og opp til 65 fot skulle dekke de flestes ønsker. Prismessig så starter de på rundt 100 000 euro og opp til rundt 2,1 millioner euro, så det er ikke akkurat rimelige båter dette nei.

X Yachts
X Yachts

P Madsbøll Båtbyggeri

Båtbygger Peter Madsbøll tilbyr båter som passer de flestes lommebøker, han holder til i Vesløs som er nord øst i Danmark ved Limfjorden. Her er det klinkbygde båter som blir produsert, det er både robåter og seilbåter i programmet hans. Seilbåtene er av typen Snare og Sjekt på mellom 16 til 22 fot, greie seilbåter dette. Han har også lagd fiskebåter av typen Kuttere som også er klinkbygde.

Brandt Møllers Båtbyggeri

Brandt Møllers Båtbyggeri finner man i Jaegerspris som ligger litt nord for Roskilde. Det har mange års erfaring med båtbygging, rundt 70 år har de drevet på nå. Det var Oscar Brandt Møller som startet opp firmaet, i dag er det andre og tredje generasjon Brandt Møller som driver stedet. Her er det glassfiber båter og trebåter i programmet sitt, Diva Royal er en flott motorbåt som er i day cruiser klassen. Nordic Folkboat en seilbåt som er rundt 7,60 meter lang, BM Famely er en motorbåt som har seng plass til fire voksne personer og Christianshavner jollen som er en åpen motorbåt med plass til 16 personer. Den blir også kaldt picknic båt, da den egner seg bra til dagsturer.

Nordship Yachts

Det var Lars Buchwald som startet opp Buchwald Yachtværft for rundt 40 år siden, etter omtrent ti år fikk han rettighetene til Nordships båtprogram og endret da navnet til Norship Yachts. Verftet ligger i Lunderskov som ikke er langt unna Kolding, her blir det produsert seks typer seilbåter og en modell av motorbåt. Dette er båter i fra litt over syv meter lange og til over 14 meter lange. Dette er båter som ligger i en grei prisklasse for folk flest.

Nordship Yachts
Nordship Yachts